Přehled technologií

Vítejte v databázi technologií Transfera.

Databáze představuje centrální místo pro prezentaci inovativních a komerčně využitelných projektů z univerzit a vědeckovýzkumných institucí z celé České republiky. Pokud pro svůj další rozvoj hledáte zajímavé inovace nebo výzkumného partnera, jste na správném místě. V případě, že si nevyberete z projektů prezentovaných níže, neváhejte nás se svou poptávkou oslovit pomocí poptávkového formuláře vpravo.

Databáze Transfera je tu pro vás, aby vám pomohla nabrat správný směr ve světě inovací.

Nalezeno 12 výsledků
Název technologie Instituce
Stanovení kvalitativních parametrů filet
SW pro stanovení kvalitativních parametrů filet umožňuje načtení naskenovaných dat, detekci oblasti filetu a následnou predikci parametrů...
Věda o životě a zdraví, Potravinářství
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Přípravek pro léčbu či profilaxi infekcí způsobených flaviviry, zejména virem klíšťové encefalitidy
Naše plně ověřené výsledky představují nové možnosti vývoje antivirových přípravků proti viru klíšťové encefalitidy nebo jiným...
Farmacie, Výzkum a vývoj potravinářských výrobků
antivirotikum encefalitida flaviviry infekce stilbeny
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Přenosný miniaturizovaný kapalinový chromatograf
HPLC analýzy kapalných vzorků jsou nyní v podmínkách mimo laboratoř možné díky miniaturizovanému HPLC přístroji. Konstrukce zařízení...
Životní prostředí a klima, Výzkumné nástroje, Nanotechnologie, Výzkum a vývoj potravinářských výrobků, Elektrotechnika
Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i.
Porézní nanočástice pro cílenou distribuci látek
Existuje množství různých nosných systémů, např., liposomy, polymery, porézní silikáty, či porézní nanokrystaly metalo-organických...
Zemědělství, Farmacie, Chemie, Potravinářství
Masarykova univerzita
Ošetření mateřského mléka vysokotlakou technologií
Naše technologie využívá ošetření mateřského mléka působením vysokého tlaku. Oproti standardně používané Holderově pasteraci (62,5...
Věda o životě a zdraví, Potravinářství
Fakultní nemocnice Hradec Králové
Nový trend ve stravování = Kuřecí želatina aneb Nový způsob využití drůbežího jatečného odpadu
Zatímco stávající technologie zpracování výchozí suroviny využívaly buď kyselin či zásad (což zatěžuje životní prostředí)...
Výzkum a vývoj potravinářských výrobků, Výroba potravinářských výrobků
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Látky rostlinného původu proti zubnímu kazu
Během našich výzkumů přírodních látek na Univerzitě Palackého v Olomouci jsme zjistili, že směs derivátu kyseliny skořicové s...
Výroba potravinářských výrobků
Univerzita Palackého v Olomouci
Imobilizace proteolytických enzymů na nanovlákennou membránu
Imobilizace enzymů na nosič umožňuje jejich recyklaci, kontinuální provoz, zvyšuje stabilitu a usnadňuje izolaci a purifikaci produktů...
Potravinářství
imobilizace enzymů membránový reaktor nanovlákna polyhydroxybutyrat trypsin
Výzkumný ústav potravinářský Praha
Biotechnologie výroby mléka bez chovu hospodářských zvířat
Současným trendem je environmentálně náročnou a mnohdy nehumánní živočišnou výrobu mléka nahradit. Rostlinné alternativy mléka se...
Výzkum a vývoj potravinářských výrobků, Výroba potravinářských výrobků, Potravinářství
Masarykova univerzita
Bezlepkové potraviny z pseudoobilovin
Základem technologie je několik receptur s bezlepkovými pseudocereáliemi obsahující aminokyseliny. Tyto cereálie lze smíchat v takovém...
Výroba potravinářských výrobků
alergie aminokyseliny celiakie lepek potravinové alergie pseudocereálie
Výzkumný ústav potravinářský Praha
Bezlepková pekařská směs s vyšší výživou hodnotou s obsahem antioxidantů
Vhodné a zdraví prospěšné složení pečiva nabízí přídavek upravené cibulové vlákniny v souladu s trendy Ministerstva zemědělství...
Výroba potravinářských výrobků
bezlepkové pečivo celiakie pečivo s antioxidanty potravinové alergie
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
AI Honney Bee - systém pro digitální monitorování včelstev
Systém slouží ke sledování stavu včelstev pomocí digitálních technologií a ke sběru informací o průběhu klíčových životních...
Životní prostředí a klima, Zemědělství, Výroba potravinářských výrobků, Software
Biologické centrum Akademie věd ČR, v. v. i.

Nenašli jste, co jste hledali? Napište nám.

(např: info@domena.cz)